onsdag 19. januar 2011

AHUS: Akutt mangel på sykepleiere


ROMERIKES BLAD: Ahus ber andre sykehus om hjelp.

Flere pasienter enn Ahus hadde regnet med fører ikke bare til mange pasienter på gangen – de ansatte merker også presset. Nå trygler Ahus de andre sykehusene om å få låne sykepleierne deres, skriver Dagsavisen.

Trenger 15 sykepleiere
Bemanningsproblemet kan ikke lenger løses med ekstravakter og overtid. Nå trenger Ahus ifølge Dagsavisen minst 15 nye sykepeleiere i en 2-4 ukers periode, både for å dekke bemanningsbehovet og for å redusere antall korridorpasienter.

Ahus har derfor henvendt seg til helseforetakene i Helse Sør-Øst og spurt om de kan låne ut sykepleiere for en kort periode - foreløpig uten hell.

- Vi har inntrykk av at driftssituasjonen er omtrent like anstrengt på alle sykehus i regionen, sier Pål Wiik, divisjonsdirektør ved Ahus til avisen.

Les mer:
Korridorpasientene forsvinner ikke
Truer Ahus med dagbøter
Ahus-utvidelse skaper trafikkfelle


18 på gangen i går
De siste dagene har Romerikes Blad hatt flere artikler om korridorpasientene på Ahus. For en uke siden var 27 pasienter henvist til gangen, torsdag lå 14 pasienter på gangen. I går var det ifølge Dagsavisen 18 korridorpasienter på sykehuset.

Ahus-direktøren kan ikke love en snarlig slutt på praksisen.

– Det kommer til å bli korridorpasienter her framover også. Det er slik situasjonen er. Det vil bli helt feil av meg å gi et løfte om at det nå blir slutt på korridorpasienter, for det løftet er det ikke mulig å holde slik situasjonen er i dag, sa Ahus-direktør Hulda Gunnlaugsdottir til RB for noen dager siden.

I løpet av årets to første uker har sykehuset tatt imot dobbelt så mange pasienter på hverdager som i løpet av samme periode i fjor. Det skyldes delvis overføringen av 160.000 pasienter fra Groruddalen og Follo, men også flere syke enn på samme tid i fjor.

• Les saken i Romerikes Blad ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar