torsdag 22. mars 2012

Aker kan fortsatt reddes


GRORUDDALEN.NO/AKERS AVIS  Aker sykehus står fortsatt sterkt blant Groruddalens befolkning. Ikke minst viste mandagens årsmøte i Aker Sykehus Venner det. På hver eneste benkerad i kirurgisk auditorium satt det medlemmer. Alle møtte opp med én tanke i hodet – å vise sin støtte til Aker. De gir seg ikke. Toget synes å ha kjørt fra perrongen når det gjelder å få tilbake Aker som et sykehus for Groruddalen, men likevel er kampen for at Aker fortsatt skal være «et sykehus» desto viktigere.

Til sommeren kan akuttfunksjonene, inkludert gastro og indremedisin, forsvinne fra sykehuset. Sykehusledelsen vil ikke si det rett ut – men påpeker at de vurderes flyttet. For at de skal flyttes må det være plass andre steder. Foreløpig er ikke disse lokalitetene helt klare. Gastroavdelingen kan ende opp i brakker på Ullevål. Lokalene  er pålagt utbedret av Arbeidstilsynet.

Akers Avis Groruddalen har hele tiden ønsket å bevare Aker sykehus som et sykehus med spesialfunksjoner – ut fra tanke-gangen «er det i drift, så er det også mulig å reversere utviklingen». Det vil være vanskelig dersom akuttfunksjonene forsvinner til sommeren. En må også kunne spørre om det fortsatt kan kalles et sykehus uten disse funksjonene. Aker Sykehus Venner er enstemmige i sin oppfatning av dette –
og mener flyttingen av disse funksjonene må stoppes. Ikke minst med tanke på at Ullevål ikke virker rede til å ta dem i mot.

Sykehus-vennene er kjent for de som styrer i Oslo Universitetssykehus (OUS). Til hvert styremøte møter det opp en trofast gjeng som markerer sin motstand mot både helsereformen og fusjonen av Oslo-sykehusene. En fusjon som for hver dag som går synes mer og mer kaotisk. Svært få har troen på at de vil lykkes med gjennomføringen av denne – ja, bortsett fra de som styrer da. Tidligere direktør ved Oslo universitetssykehus Siri B. Hatlen gikk av. Kanskje mistet også hun troa. I etterpåklokskap har hun i alle fall uttalt (til Dagsavisen) at Aker sykehus burde vært holdt utenfor denne fusjonen. Det er hun ikke alene om å mene ...



• Les saken i Groruddalen/Aker avis ved å klikke HER 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar