lørdag 26. april 2014

AKER-AKSJONEN VIL HA FOLK MED I 1. MAI-TOG: VI NÆRMER OSS GJENÅPNING AV SYKEHUSET



GRORUDDALEN.NO 25. APRIL 2014


– Vi nærmer oss gjenåpning av Aker

Klare for 1. mai-tog


Bodil Nordvik og Maren Rismyhr mener situasjonen for Groruddalens pasienter aldri har vært mer uavklart, men samtidig tror de gjenåpning av Aker sykehus nærmer seg. Nå vil de ha med hele Groruddalen i tog på 1. mai.


I dag sendes Groruddalens pasienter på ørkenvandring når vi trenger sykehustjenester. Ahus, Lovisenberg, Diakonhjemmet og i noen tilfeller Kongsvinger sykehus er alle brukt som lokalsykehus for Groruddalen.

– Jeg tror aldri situasjonen har vært verre enn den er nå. Vi er kasteballer i et ikke-fungerende system. Samtidig må jeg få understreke at gjenåpning av Aker virker mer realistisk og sannsynlig for hver dag som går, sier Maren Rismyhr i Aker sykehus venner.

Hun har bakgrunn fra partiet Rødt, mens sykehus-venn Bodil Nordvik er trofast Høyre-velger. På 1. mai trosser de partifarge og ideologi for å gå sammen under parolen «Gjenåpning av Aker sykehus».

Bred støtte


De håper folk som aldri har gått i tog blir med.

– Vi vet jo at mange tusen mennesker støtter gjenåpning av Aker, men nå gjelder det å vise engasjement og bredde. Jo flere vi er, desto sterkere kommer budskapet vårt fram, mener de.

Rismyhr og Nordvik mener kravet om full gjenåpning av Aker er høyst betimelig. Sett i lys av korridor-marerittet på Ahus og ørken-vandringen, er de ikke i tvil om at noe må skje.

– Gjenåpning er den åpenbare løsningen. 1. mai er en kampdag og en flott anledning til å tale vår sak. Å kreve gjenåpning er et beskjedent og svært rettferdig krav, mener de.

Trenger trygghet


Toget begynner å gå 12.45 fra Venstres hus i sentrum. Etter en runde i bygatene løses toget opp på Youngstorget. Flere fra det som tidligere het Fagforbundet Aker, der blant annet Are Saastad var leder, skal være med i toget.

– Vi trenger mange hender som kan bære plakater og vise sin støtte til en utrolig viktig sak, sier Rismyhr.

I disse dager planlegger Oslo Universitetssykehus å bygge milliard-sykehuset Campus Gaustad. Nordvik og Rismyhr fnyser av planene.

– Hundretusener av mennesker har en uavklart sykehus-situasjon i Oslo. Sånn kan vi ikke ha det. Både pasienter og pårørende må vite hvor en hører til. Aker vil gi oss tryggheten tilbake, avslutter de.


• LES SAKEN PÅ GRORUDDALEN.NO VED Å KLIKKE HER


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar